hirdetés

Tizennyolc hónapon át tartó élet-halál küzdelme szentimentálissá tette a sztárt. David Bowie a családját elvitte oda, ahol született, ahol felnőtt, hisz 1993-óta New Yorkban élt. Bowie nagyon megakart gyógyulni, élni akart, hisz olyan gyógyszerekkel is kezelték, amelyek még kísérleti szakaszban vannak. A sztárt azonban a rák legyőzte.

bowie és családja

A világsztár nem először nézett szembe a nagy kaszással, 2004-ben Hamburgban kellett azonnal megműteni, mert egy koncertjén annyira rosszul lett. Ezek után visszavett a tempóból, családjával töltötte a legtöbb időt New Yorkban, itt élt ugyanis 1993 óta. Bár nagy ritkán kisebb klubokban néha színpadra állt, teljesen visszavonult a nyilvánosság elől. Kilenc év pihenő után, 2013-ban kiadta visszatérő albumát The Next Day címmel, amely hatalmas siker lett.

Nem élvezhette azonban sokáig ennek a gyümölcsét, 18 hónappal ezelőtt ugyanis közölték vele, hogy rákos. Bowie azonban nem gondolta, hogy ez a halálos ítélet, ezerrel dolgozott musicaljén és új albumán, de szentimentális is lett. Éppen ezért nem sokkal később titokban családjával együtt Londonba utazott, hogy tini lányának megmutassa, hol nőtt fel. Magángépen érkeztek és a Knightsbridge nevű luxusszállodában laktak a pár nap alatt, amíg Londonban tartózkodtak. David elvitte a feleségét, Imant és a lányát, Alexandriát ahhoz a házhoz is Brixtonban, ahol életének első éveit töltötte.

Úgy viselkedtünk, mint az igazi turisták, keresztül-kasul bejártuk Londont, jártunk a legnépszerűbb nevezetességeknél, még a London Eye vagy a Tower sem maradt ki a túrából – árulta el egy későbbi interjúban Iman, Bowie felesége, aki arról persze egy szót sem ejtett, hogy a látogatás célja az volt, hogy a sztár még maga mutathassa meg a lányának szeretett városát és elbúcsúzhasson Londontól.

David Bowie hazatérve mindent megtett azért, hogy meggyógyuljon, még olyan kísérleti gyógyszereket is kipróbált, amelyek még nem is voltak a piacon. Mindent el akart követni azért, hogy meghosszabbítsa az életét, ám végül a rák erősebb volt, és két nappal 69. születésnapja után legyőzte az énekest.