hirdetés

A londoni felsőbíróság megtiltotta azoknak a privát fotóknak a közlését, amelyeket Vilmos herceg sógornőjének telefonjáról lopott le egy hacker. Ha ezután a képeket mégis közölné valaki, a határozat szerint bűncselekményt követ el, és akár jó pár évre le is csukhatják.

pippa-middletonMint már korábban megírtuk, Katalin hercegné testvérének mobiltelefonjáról 3 ezer képet lopott le egy hacker, amiket a legnépszerűbb brit bulvárlapnak, a The Sunnak 18 millió forintnyi összegért kínált fel.

A The Sun szombati beszámolója szerint a tettes azt állította, hogy Pippa Middleton telefonjának feltörésével olyan képekhez jutott hozzá, amelyeken a hercegi sógornő éppen esküvői ruhákat próbál. Más fotókon Pippa Middleton vőlegénye, a 40 éves James Matthews látható ruhátlanul, és vannak a képek között olyanok, amelyek Vilmost és feleségét, valamint gyermekeiket ábrázolják.

A The Sun szerint valószínű az is, hogy a hacker magánjellegű üzenetváltások szövegéhez, valamint az esküvői vendéglistához is hozzájutott Pippa Middleton iCloud-profiljának feltörésével.

A tolvaj a WhatsApp alkalmazáson keresztül kommunikált a szerkesztőséggel és bizonyítékként több képet elküldött e-mailben a lapnak.

A hatóságok szerint félő, hogy a gyanúsított – akit időközben őrizetbe vettek, de óvadék ellenében szabadlábon várhatja a bírósági eljárást – másnak is felajánlhatta a lopott fotókat. Erre utalhat, hogy a The Sun szerint a lapnak adott ajánlat 48 óráig volt érvényes, és a tolvaj azt állította, hogy ennek letelte után annak adja át a képeket, aki a legtöbbet ígéri értük.

A londoni felsőbíróság azonban a család által benyújtott kereset alapján szerdán megtiltotta, hogy bárki, akinek birtokába kerülhettek a képek, nyilvánosságra hozhassa azokat. A végzés azt jelenti, hogy ha valaki ezután mégis közölné a fotókat, az a bírósággal szembeni engedetlenségnek minősülne, ami rendkívül súlyos bűncselekmény az angol-walesi törvények alapján, és többévi börtönnel sújtható.