hirdetés

A fura szex-hajós botrányba keveredett győri polgármestert már nemcsak a Fidesz de a MOB is kirakta és nem kívánja a legendák közt látni. Borkai Zsolt most azon is izgulhat, hogy megvonják-e tőle az olimpiai bajnokoknak járó életjáradékát vagy sem. A levegő vészesen fogy úgy tűnik Borkai körül.

Bár a korábbi olimpiai bajnok a szexbotránya ellenére megnyerte a győri választást, a Fideszből vészesen távoznia kellett, és a Magyar Olimpiai Bizottság is kitette a legendás szervezetből. Ráadásul Borkai elvesztheti az olimpiai bajnokoknak járó havi 280 ezer forintos életjáradékát is. Persze ez aligha fog fájni Borkainak, akinek a környékén súlyos milliárdos bizniszbe botlottak az ismerősei.

A MOB jelezte, a Magyar Olimpiai Bizottságot megkereste Steinmetz Ádám, a Jobbik Magyarországért Mozgalom képviselőcsoportjának tagja, és az olimpiai járadékról szóló törvény módosítása tervezetének véleményezését kérte.

A törvénymódosítás tervezetéről kialakított véleményünket meg fogjuk küldeni a képviselőnek. – írta a MOB.

Borkai olimpiai járadékának megvonása 2017.óta az EMMI hatáskörébe tartozik. Így hamar kiderül Kásler miniszter miképp vélekedik Borkai szexbotrányáról.