hirdetés

Macphisto barátjának tartja Orbán Viktort a U2 énekese. Bono a madridi koncert közben nevezte meg a magyar miniszterelnököt. Bono üzenete több mint elgondolkodtató.

 

macphisto 2A szuper zenekar énekese Bono a magyar miniszterelnököt Európa emblematikus szélsőjobboldali vezetői között emlegette.

A U2 Acrobat című dala előtt elővette a ’90-es évek elején kreált ironikus-cinikus-ördögi figurát, MacPhistót, majd ördögi cimborái közé sorolta Orbán Viktort is.

MacPhistónak új barátai vannak: Magyarországról Orbán Viktor, Svédországból Jimmie Åkesson (a Svéd Demokraták elnöke), Franciaországból a kis Marie Le Pen. MacPhistónak új játéka van, a neve Zooropa. Egy játék, amit meg akar nyerni. Szavazz MacPhistóra Európáért – vagy menj a pokolba. És sose felejtsd el: ha nem hiszed, hogy létezem, akkor végeztem a legjobb munkát.-mondta Bono.

Korábban a rockcsillagok közül Roger Waters (Pink Floyd) bírálta többször is Orbán Viktort, akit egyszer a neofasiszták között Trump után rögtön a második helyre sorolta.