hirdetés

Tragédia a U2-nál. Bono talán sohasem gitározhat többé. A novemberben elszenvedett kerékpáros balesete és súlyos karsérülése miatt lábadozó művész erről írt a honlapján.

 bono

A U2 együttes 54 éves frontembere november közepén szenvedett balesetet a New York-i Central Parkban, amikor megpróbált kikerülni egy másik kerékpárost, és elesett. Több órás műtétet végeztek el az arcán, lapockacsontján és bal karján, később törött bal kisujját is megoperálták.

 

A gyógyulás nehezebbnek tűnik, mint gondoltam. Amikor ezeket írom, nem tudom, hogy valaha tudok-e még újra gitározni-  számolt be Bono .

 

A zenész hozzáfűzte: együttesének tagjai, The Edge, Adam Clayton és Larry Mullen azzal vigasztalták, sem az övék, sem a nyugati civilizáció sorsa nem ezen múlik. A zenész, aki a baleset óta még nem tudott kimozdulni, arra is kitért, hogy neki azért nagyon hiányozna a gitározás öröme. Ugyanakkor megjegyezte, hogy bal könyöke most „titánból van”, amit sem Jimmy Page, sem Egde, és egyetlen más ismert gitáros sem mondhat el magáról.

Bono azt is közölte: „keményen kell összpontosítania” arra, hogy felkészüljön a U2 májusban kezdődő turnéjára.