hirdetés

Kórházban van a FIFA lemondott, de még jelenlegi elnöke, Joseph Blatter. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség nemrég kilencven napra eltiltott elnökének pihennie kell. A stressz úgy tűnik, őt is megviselte.

platini-batter

Klaus J. Stöhlker, a 79 éves svájci sportvezető tanácsadója szerdán azt nyilatkozta: Blatter kisebb rosszulléte után egyre jobban van, ám még kicsit gyenge, ezért valószínűleg jövő keddig a kórházban marad.

A fejem és a szívem mindig rendben volt – idézte a FIFA elnökét a szóvivő.

Orvosai már múlt pénteken egyhétnyi pihenőt írtak neki elő, azt javasolták Blatternek, hogy kímélje magát, ezért már akkor e hét vasárnapjáig minden programját lemondta.

Blattert és az európai szövetség (UEFA) elnökét, Michel Platinit október 8-án tiltotta el a labdarúgással kapcsolatos mindennemű tevékenységtől a FIFA etikai bizottsága, mert korrupció gyanújával nyomozást folytat ellenük a svájci államügyészség. A vizsgálat azzal összefüggésben indult, hogy Platini 2 millió frankot, azaz majd hatszáz millió forintot kapott a FIFA elnökétől 2011 februárjában.

Mint ismeretes, Joseph Blattert május 29-én újra megválasztották, ötödik ciklusát azonban azzal kezdte, hogy június 2-án kénytelen volt lemondani posztjáról, miután a tisztújítás előtt két nappal hét magas rangú FIFA-tisztségviselőt tartóztattak le korrupció, zsarolás, csalás és pénzmosás vádjával svájci és FBI-nyomozók. A letartóztatottakkal együtt tizennégy FIFA-tisztségviselőt és cégvezetőt vádoltak meg bűnszövetkezet működtetésével, azóta a botrány továbbgyűrűzött. A svájci sportvezető június 2-ai lemondásakor rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezte, de a február 26-ára kiírt tisztújításig ő akarta tovább vezetni a FIFA-t. A kilencvennapos eltiltás miatt a szervezetet most a rangidős alelnök, a 69 éves kameruni Issa Hayatou irányítja.