hirdetés

70 millió dollárt fizethet a kínaiak sztárja. Utoljára július 1-jén látták nyilvános helyen a messze leghíresebb és legjobban kereső kínai sztárt, Fan Bingbinget, és jó ideje eltűnt a közösségi médiából is. Az ázsiaiak sztárját adócsalással hozták összefüggésbe és sokak szerint emiatt is tűnt el. Most újra életjelt adott magáról és mindenkitől bocsánatot kért.

 

fan-bingbingFan Bingbing egyik nap még lájkolt egy posztot, azóta 63 millió követője aggódik érte. Sokan gondolják úgy, hogy az ország szórakoztatóiparán a szorítást fokozó kínai vezetésnek van köze az eltűnéséhez, és példát akarnak statuálni az X-Menben is feltűnt színésznővel.

A kínai hatóságok kedd este közölték: 70 millió dollárnak megfelelő összeget kell büntetésként fizetnie Fan Bingbingnek az állítólagos adóelkerülése miatt. Ha megfizeti a teljes összeget, akkor nem kell bíróság elé állnia, ahol persze nyilvánvalóan elítélnék.

A kínai állam régóta harcot folytat a luxuskörülmények között élő, nagyon jól megfizetett hírességek ellen, például különadók kivetésével és az államilag irányított média lejáratókampányaival. Ennek pedig persze az ország legjobban kereső, Hollywoodban is nagy szerepeket játszó – például az X-Menben is szereplő – Fan Bingbing az egyik legfőbb kárvallottja.

Fan hónapok óta először, a büntetés bejelentése után újra megszólalt a „kínai Twitteren”, a Weibón.

Félelmet és aggodalmat érzek az általam elkövetett hibák miatt. Cserben hagytam az országomat, a közösségem elvárásait, és visszaéltem a rajongóim szeretetével. Kérlek, fogadjátok el őszinte bocsánatkérésemet. Könyörgöm mindenki megbocsátásáért” – jelent meg Fan Bingbing oldalán a finoman szólva is szóról szóra lediktáltnak tűnő üzenet.

Azt is közölte: elfogadja a hatóságok megállapításait, és eleget tesz a követeléseknek, befizeti a bírságot.

Fant nyár elején vádolták meg; ekkor mutattak meg egy szerződést, amely állítólag azt bizonyította, hogy a színésznő két szerződést írt alá egy készülő filmhez, és ezek közül csak a kisebb összegről szólót vallotta volna be az adóhatóság felé.