hirdetés

Letartóztatták a rendőrök a Barcelona egykori sztárját Dani Alvest. A futballistát azzal vádolják, hogy szexuálisan zaklatott egy nőt. A Barca és a Sevilla egykori játékosát a katalán Mossos emberei vitték el délelőtt egy rendőrautóval a Les Corts rendőrőrsről, ahova tanúként idézték be.

A feljelentés szerint december 30-ról 31-re virradó éjszaka egy nőt zaklatott a Sutton nevű barcelonai diszkóban a Barca sztárja. Két nappal a történtek után a nő jelentette fel Dani Alvest. A rendőröknek azt mondta, hogy a focista a fehérneműjébe nyúlt anélkül, hogy engedélyt kapott volna rá.

A járőrök a barcelonai Ciutat de la Justiciába vitték a labdarúgót, ahol még a nap folyamán bíróság elé állítják. A bíró az ügy kivizsgálásáig dönteni fog ideiglenes helyzetéről.

A Katalóniai Legfelsőbb Bíróság (TSJC) tájékoztatása szerint a nő panaszát már elbírálták, és jelenleg a vizsgálati szakaszban van.

A 39 éves Dani Alves, aki 2022 júliusa óta a mexikói UNAM játékosa, tagadja az ellene felhozott vádat.

Először is, mindent szeretnék visszautasítani. Igen, ott voltam egy társasággal, jól éreztük magunkat. Táncoltam, remekül éreztem magam anélkül, hogy bárki magánszférájába gázoltam volna. Nem tudom, ki ez a nő. Ha bemegyek egy mellékhelyiségbe, nem kérdezem meg, ki van ott. Sohasem megyek közel kéretlenül senkihez sem, hogyan tehetnék ilyen egy nővel? Az Isten szerelmére, nem tettem ilyet!-mondta a futballista.

Dani Alves házas, 2017-ben vette feleségül Joana Sanz spanyol modellt. Az ünnepi időszakban azért utazott korábbi sikerei színhelyére, Katalóniába, hogy ott legyen az anyósa temetésén.

A brazil labdarúgó világelsőnek számít, ami az eredményességet illeti, mivel klubcsapataival, köztük az FC Barcelonával és a válogatottal összesen 43 különböző trófeát mondhat a magáénak. Így többek között háromszoros Bajnokok Ligája-győztes, hatszoros spanyol bajnok, kétszeres francia és egyszeres olasz bajnok. A brazil nemzeti együttes tagjaként pedig kétszer nyerte meg a Konföderációs Kupát (2009, 2013) és a Copa Américát (2007, 2019), emellett olimpiai bajnok is (2021).