hirdetés

Zsebébe nyúlhat rendesen a neves filmrendező. Luc Bessont és cégét 145 millió forint büntetés megfizetésére kényszerítette a bíróság, plagizált.

luc-besson

Plágium miatt 465 ezer euró, azaz 145 millió forint kártérítésre kötelezte egy párizsi fellebbviteli bíróság a neves francia filmrendezőt, Luc Bessont és a cégét, az Europacorpot. A fellebbviteli bíróság jóváhagyott egy korábbi francia bírósági döntést, amely kimondta, hogy az Europacorp filmje, a 2012-ben bemutatott A titkok nyitja című alkotás számos hasonlóságot mutat John Carpenter Menekülés New Yorkból című kultikus filmjével.

A júniusban kihirdetett ítélet részleteit pénteken hozta nyilvánosságra a BFM Business rádióállomás. A Besson rendezte sci-fi 2079-ben játszódik, amikor egy űrbéli börtön fellázadt foglyai rabul ejtik az amerikai elnöknek a börtönt meglátogató lányát. Egy ártatlanul börtönbüntetésre ítélt korábbi CIA-ügynököt bíznak meg a lány kiszabadításával. Carpenter 1981-es filmjében Manhattan börtönszigetén az amerikai elnököt ejtik túszul a rabok. Egy korábbi kommandóst bíznak meg azzal, hogy igen rövid időn belül találja meg és helyezze biztonságba az elnököt.