hirdetés

Kanye Westet egy rajongója perelte be, amiért az énekes nem tartotta be ígéretét. Kanye West ugyanis állítólag azt mondta, hogy az új albuma csak a Tidal streaming-szolgáltatón lesz elérhető, ezért rengetegen fizettek elő rá, de végül ingyen is közzétette máshol az új számait.

kanye west kim kardashian paris

Kanye West rajongója, Justin Baker-Rhett más zenevásárlókat is képviselve gyűjtőpert indított a San Franciscó-i körzeti bíróságon. A kereset szerint Kanye West csalárd módon azzal hitegette rajongóit, hogy a The Life of Pablo című albuma kizárólag a havi 10 dollár előfizetői díjat követelő Tidalen lesz elérhető, ezzel szemben az album időközben ingyenesen is letölthetővé vált az Apple Music és a Spotify zenei szolgáltatón.

Állítólag februárban milliók fizettek elő a Tidal szolgáltatására kizárólag West új albuma és az ígért exkluzivitás miatt, hatalmas tőkeinjekcióhoz és rengeteg felhasználói információhoz juttatva a zenei szolgáltatót – olvasható a keresetben, amely azt kéri a bíróságtól, kötelezze a szolgáltatót mindazon előfizetők adatainak törlésére, akikre West albuma kapcsán tett szert. A kereset szerint a Tidal hitelkártyával, zenei preferenciákkal kapcsolatos és egyéb személyes információk sokaságához jutott hozzá. Az új előfizetők és személyes adataik piaci értéke elérheti a 84 millió dollárt – véli a felperes, aki úgy tudja, hogy The Life of Pablo kétmillió új előfizetőt hozott a túlélésért küzdő zenei szolgáltatónak. A vállalat szerint az albumot több mint 250 millió alkalommal streamingelték kibocsátásának első 10 napjában.

A kereset idézi Kanye West azon Twitter-bejegyzését is, amelyben az énekes fogadkozik, hogy albuma soha nem lesz elérhető az Apple zeneszolgáltatóján, nem kerül kereskedelmi forgalomba és csak a Tidalen lesz hozzáférhető. Fontos megjegyezni, hogy Kanye West egyike azon előadóknak, akik résztulajdonnal rendelkeznek a streamingszolgáltatóban.