hirdetés

Beismerte a Real francia sztárja, hogy közvetített abban a zsarolási ügyben, amely honfitársát érintette. Így újabb fordulatot vett a szintén francia válogatott Valbuean szexvideós zsarolási ügye, amelyben a zsarolók súlyos eurómilliókat kértek, és ezt Benzemával üzenték meg Valbueanának.  Így Benzema, a Real Madrid francia válogatott focistájának a szerepe kiderült igen hamar ebben a szövevényes ügyben. A madridista játékos akár súlyos éveket is kaphat, és feltehetőleg ezért döntött úgy, hogy inkább beszél.  

benzema

Úgy tűnik, komolyan szorult a hurok a francai válogatott körül a zsarolási ügyben. Így a Real sztárja, Benzema úgy döntött, beismerő vallomást tesz, amivel komoly börtönéveket nyerhet majd magának egy elmarasztaló ítélet során. Azaz öt évet már egészen biztosan nem kaphat a gall focista azért, mert válogatott társának, Valbuenának a megzsarolásában részt vett.

Ami érdekes, hogy miután nyilvánosságra került a zsarolós telefonbeszélgetés Benzema és Valbuena  között, mindenkit megfenyegetett Karim Benzema ügyvédje, hogy bepereli. Viszont az meg most derült ki, hogy még a telefonbeszélgetés nyilvánosságra kerülése előtti héten, november 5-én bevallotta a rendőrségi fogdán Benzema, hogy közvetítő volt. Benzemát a múlt héten vették őrizetbe, majd miután vallomást tett, kiengedték. Vagyis Benzema vallomása szerint ő nem zsarolt ki pénzt játékostársától, Mathieu Valbuenától, viszont közvetített, hogy a megzsarolt Valbuena fizessen.

Benzema azzal indokolta, hogy közvetített játékostársa megzsarolásában, hogy nagyon szereti gyerekkori barátját, aki később bűnöző lett. Támogatta, amikor az börtönben volt, és úgy érezte, hogy most is azzal segíti legjobban, ha közvetít egy súlyos, köztörvényes ügyben.