hirdetés

Állítólag az amerikai elnökválasztás után távozik Budapestről Colleen Bell amerikai nagykövet. Utódja pedig feltehetőleg még keményebb lesz és határozottabban fog fel lépni a demokráciát csorbító lépések ellen, főleg, ha Hillary Clinton nyeri a november 8-ai megmérettetést.

colleen bellA Barack Obama elnök által magyarországi misszióra 2014-ben kijelölt diplomata már néhány hete állítólag meghozta döntését a Magyar Nemzet szerint, s ezt nem fogja befolyásolni az sem, hogy ki lesz az Egyesült Államok új elnöke.

Feltehetőleg Bell, ha Hillary Clinton nyer, magasabb pozícióba léphet a külügyben. S helyét egy erősebb, keményebb diplomata veszi át, hisz Clinton az utóbbi évek történései miatt komolyan aggódik Magyarországon a demokrácia alapvető jogaiért.

Bell azután érkezett, hogy André Goodfriend ideiglenes ügyvivő nevével fémjelzett időszakban súlyos diplomáciai konfliktussá fajult hat meg nem nevezett magyar köztisztviselő amerikai belépésének megtagadása korrupciós ügyletekre hivatkozva. Köztük felmerült a volt NAV-vezér Vida Ildikó neve is, bár ezt konkrétan soha senki sem tudta bizonyítani.

Colleen Bell várhatóan a jövő év elején, legkésőbb kora tavasszal távozik, feladatait átmeneti jelleggel az új nagykövet kinevezéséig David Kostelancik helyettes misszióvezető veszi át.