hirdetés

Bevallotta, hogy meleg. Így nem titkolja továbba az ausztrál úszó fenomén és világbajnok Ian Thorpe , hogy homoszexuális. Az úszóval Michael Parkinson készített interjút, amit ma ad le a Channel 10 ausztrál tévéadó. A 2012-ben megjelent önéletrajzi könyvében Thorpe még így nyilatkozott: Egyszer és mindenkor: nem vagyok meleg, minden szexuális élményem heteroszexuális volt.

ian thorpe

Ian Thorpe két éve fejezte be a versenyzést, 22-szer állított fel világrekordot, 400 méteren ő volt eddig a legfiatalabb világbajnok 14 évesen. Öt olimpiai arany-, három ezüst-, és egy bronzérme van . Az először 2006-ban visszavonult, jelenleg 31 éves sztár a tévéműsorban közölte, hogy „nem heteró”, hozzátéve: közeli ismerőseinek is csak két hete vallotta be melegségét. Korábban önéletrajzában cáfolta az erre vonatkozó pletykákat, és egyszer sajtóközleményben is tagadta homoszexualitását. Most azt mondta:
Olyan sokáig éltem hazugságban, hogy már az önértékelésem is megkérdőjeleződött. Most már kimondom, hogy meleg vagyok, és nem akarom, hogy a mostani fiatalok úgy érezzék magukat, mint én.-nyilatkozta Thorpe.
„Thorpedo” 2011-ben megpróbálkozott a visszatéréssel, de nem tudott kvótát szerezni a londoni olimpiára. Február elején egy speciális klinikán pszichológiai problémákkal kezelték, áprilisban pedig egy bakteriális fertőzés miatt intenzív osztályra került a vállműtéte után. Az interjúban elárulta: 19 évesen szedett először antidepresszánsokat.