hirdetés

A híres rocksztár lemondta a koncertjét. Bruce Springsteen így tiltakozik a Karolina államban hozott törvények miatt, amelyek negatívan érintik a melegeket. Észak-Karolina állam elfogadta az úgynevezett HB2-törvényt, azaz azt a rendelkezést, ami megszabja, hogy a transzneműeknek azokat a mosdókat kell használniuk, ami a születési nemüknek felel meg, illetve más területeket is korlátozza a jogaikat.

bruce-springsteen1

Bruce Springsteen nem nézte tétlenül a melegek jogainak lábbal tiprását, és nyílt levélben bejelentette, hogy a törvény elfogadása miatt lemondja az észak-karolinai Greensboróba tervezett koncertjét. Az új törvény arra is lehetőséget ad egy boltosnak, hogy közölje, nem szolgálja ki a meleg vásárlókat vagy ügyfeleket.

Úgy éreztem, hogy itt volt az ideje nekem és a bandának, hogy kifejezzük a szolidaritásunkat ezekkel a szabadságharcosokkal – írta Bruce Springsteen.

Az utóbbi kifejezéssel azokra a szervezetekre, cégekre vagy akár magánszemélyekre gondol, akik megtesznek mindent, hogy a törvényt semmissé tegyék. Springsteen hozzátette, hogy ez a legerősebb lehetősége, hogy felemelje a hangját.

A jegyek árát visszatérítik.