hirdetés

Ennyi volt, nem nézik a britek népszerű autós műsorát. Chris Evans így lemondott hétfőn a Top Gear műsorvezetői tisztségéről, egy hónappal azután, hogy a BBC Televízió legsikeresebb autós műsora visszatért a képernyőkre.

chris evans top gear

Chris Evans műsorvezető így indokolta távozását.

– Mindent beleadtam, amit csak tudtam, de néha ez sem elég. – közölte a BBC ismert arca.

Azt azonban ne feledjük el, hogy ha egy új műsorvezető kap egy régi sikeres adást, akkor benne van a pakliban, hogy a nézők nem fogják kedvelni az új arcot és simán elkapcsolnak. Volt és van erre példa a magyar tévézés történetében is.

A Top Gear egyévnyi szünet után  május 29-én indult újra, de az új évad nézettsége folyamatosan zuhan. A legutóbbi részre 1,9 millióan voltak kíváncsiak, kétmillióval kevesebben, mint az első epizódra. Az új Top Gear nézőinek tábora egy hónap alatt így a felére esett vissza.

A Top Gear sorozat tavaly azért szakadt meg, mert előző műsorvezetőjét, Jeremy Clarksont menesztette a BBC. Clarkson egy elmérgesedett vita végén orrba vágta Oisin Tymon producert, aki kórházi ellátásra szorult. Clarkson állítólag azon dühödött fel, hogy egy hosszú forgatási nap után a stábot nem várta meleg étel a szállodában.

A műsort az egész világon sugározták, és hetente 350 millióan nézték. Forgalmazása a BBC-nek becslések szerint évi 50 millió font (19 milliárd forint) bevételt hozott. A BBC egyelőre nem közölte, hogy Evans távozása után a jelenlegi csapat folytatja-e a Top Geart.