hirdetés

Bebetonozott macskát kellett menteniük a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat tagjainak. A szerencsétlen négylábút véletlenül falazták be az építőmunkások és hihetetlen, hogy a bajba jutott macska nem próbált meg kimeneküli a munkálatok zajára a rejtekhelyéről.

 

Egy budapesti építkezésnél véletlenül lebetonoztak egy macskát, de később sikerült kimenteni az állatot – közölte a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat.

A speciális mentők azt írták, hogy az eset még pénteken történt, amikor egy felújítás során lebetonozták egy macskakolónia rejtekhelyének bejáratát. Az állatok önkéntes őrzői úgy hitték, hogy akkor már egyik macska sem volt ott, de nem sokkal később arra figyeltek fel, hogy a szokásos etetésnél a macskák egyike hiányzik. Nem sokkal később kiderült, hogy az állat a rejtekhelyen ragadt.

Az állatok gondozói segítséget kértek a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálattól, amelynek munkatársai szombaton hajnalban kibontották a lebetonozott bejáratot, így a macskának sikerült épségben és egészségesen megmenekülnie – írta a mentőszolgálat.

 

( Németh Attila)