hirdetés

A Magyar Hírlap és az Echo TV újságírójának kitüntetése egyfajta lavinát indított el, úgy tűnik. Bayer lovagkeresztje miatt újabb neves szakember, Kenyeres István vegyészmérnök adta vissza a kitüntetését. Korábban Kaltenbach Jennő ombudsman is így tett.

kenyeres

Kenyeres István vegyészmérnök, biotechnológus 2005-ben kapott állami kitüntetést a magyar környezetvédelmi ipar megteremtésében végzett tevékenységéért. Az elismerésről most lemond, mint írta, „túl messzire ment ez a hatalom”, ő pedig nem tud közösséget vállalni azzal a politikával, amely kitüntetést ad „annak a féregnek”, aki egy cikkében cigány gyerekek elgázolásáról értekezett.

„Kedves Barátaim! Nincs sok lehetőségem, de fontosnak tartom jelezni: túl messzire ment ez a hatalom! Kérlek, segítsetek és osszátok meg ezt a posztomat” – írta a Facebookon Kenyeres István vegyészmérnök, biotechnológus, aki 2005-ben kapta meg a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkeresztet.
Mint írta, lemond a kitüntetésről, mert nem vállal semmilyen közösséget azzal a politikával, amelyik állami kitüntetést ad annak a féregnek, aki képes volt ezt korábban leírni: „Bárki, aki ebben az országban elgázol egy cigány gyereket, akkor cselekszik helyesen, ha eszébe sem jut megállni. Cigány gyerek elgázolása esetén tapossunk bele a gázba.”