hirdetés

Bajnok lett a Fradi
2022-04-24 21:24

Harmincharmadik alkalommal lett bajnok a Ferencváros labdarúgócsapata. Sorozatban pedig negyedszer hódították Csercseszov mester fiai a bajnoki kupát. Bár a mérkőzés izgalmas volt és az utolsó pillanatban is drámai események történtek, az nem volt kétséges, hogy idén is a Fradi lesz a bajnok.

Az éllovas Ferencváros 2-1-re legyőzte ősi riválisát, a vendég Újpestet a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának vasárnapi játéknapján, így a hátralévő meccsek eredményétől függetlenül megvédte a címét.

Szép ajándék ez a csapattól a 20 évvel ezelőtt meggyilkolt Ferencváros legenda Simon Tibi emlékére. Ő is örülne és talán neki is hajtottak a fiúk a bajnoki címért.

Bár az újpesti Curtois majdnem elrontotta az ünnepi hangulatot az Üllői úton, hisz kiegyenlített egy zseniális góllal meccs utolsó perceiben, de végül a VAR szobában ülők szerint a lila-fehér játékos alkarjához hozzáért a labda, így a gólt elvették és a 2:2 helyett ismét 2:1-et mutatott az eredményjelző a Fradi javára.

Természetesen ezen VAR ítélet sok beszéd tárgya lesz a jövőben, de a foci már csak ilyen. A lényegen nem változtat, hisz a Fradinak idén sem volt igazán kihívója.

A Ferencváros négy fordulóval a szezon zárása előtt bajnok. A  zöld-fehéreknek 62 pontjuk van, a második Kisvárdának és a harmadik Puskás Akadémiának pedig 49. Egy évvel ezelőtt szintén az Újpest elleni hazai győzelemmel biztosította be aranyérmet a Ferencváros.

Szép volt, mindkét csapattól ez a küzdelem.

( Cs.T.)