hirdetés

Komoly baj van. Nincs a mentősöknek sem elegendő védőfelszerelésük. A Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége éppen ezért segítséget kér. Ilyenkor mi csak halkan kérdezzük, hogy az OMSZ szóvivője, aki kisfilmekben szerepel, nyilatkozgat, szerepel, ezt a problémát miért nem terjeszti ? Miért nem szólal fel mindenki mentőse , hogy kérem segítsenek ?

 

Azzal a kéréssel fordul Önökhöz, hogy segítsenek biztosítani a mentődolgozók védőfelszerelését és mindent, ami a munkánkhoz szükséges.-írta a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége a közösségi oldalon.

Védőfelszerelésből, FFP2 és FFP3 maszkokból és egyéb rendkívül fontos eszközökből, amelyek feladatunk elvégzéséhez kellenek, sajnos nem áll elég a rendelkezésünkre. Ezért gyűjtésbe fogunk, és a lakosság segítségét kérjük.

Célunk, hogy Bajtársaink kevésbé veszélyes körülmények között végezhessék munkájukat a koronavírus (COVID-19) okozta veszélyhelyzetben. Ezen kívül az, hogy támogassuk őket munkájuk zavartalan elvégzésében.
Ezért ezúton kérünk mindenkit, hogy aki teheti, bármilyen csekély összeggel támogassa kezdeményezésünket. A beérkezett adományokat elsősorban védőfelszerelésre szeretnénk fordítani, amiket aztán szakszervezetünk terít majd szét az országban a Bajtársak között. Ha ezekből készlethiány miatt nem sikerül eleget vásárolnunk, akkor egyéb, a mentéshez szükséges eszközöket szerzünk be a Bajtársaink számára.

Ilyen eszköz lehet orvosi, műszaki felszerelés, mosógép a ruhák tisztításához, élelem, fertőtlenítő és még sorolhatnánk. Arról, hogy pontosan mire tudunk majd költeni, a mentőállomásokkal és szakszervezetünk megyei vezetőivel való egyeztetés után a beérkezett összeg függvényében tudunk csak dönteni. Ehhez pedig nem tudunk mást kérni támogatóinktól, csak bizalmat.
Ugyanakkor természetesen az is nagy segítség, ha valaki maszkokat (de csak FFP2-eset vagy FFP3-asat), mosógépet, szárítógépet, egyéb felszereléseket adományoz nekünk. Ha valaki tárgyi felajánlással segítene, az megteheti bármelyik, közelében lévő mentőállomáson, de egyeztethet megyei vezetőinkkel is.

Elérhetőségeiket itt találják:
▶️ https://momsz.hu/momsz/tisztsegviseloink/
Bankszámlaszámunk:
10700505-69142967-51100005 (a közlemény rovatban mindenképpen kérjük feltüntetni: „COVID-19”)
IBAN:
HU721070050556914296751100005
Maszkokat küldhetnek a szövetségünk címére is. Címünk: Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége, 1044 Budapest, IV. ker. Fiumei út 18/A fszt. 2.
Mindenkinek nagyon köszönjük, aki ebben a veszélyhelyzetben segít nekünk.
Köszönjük a megosztásokat is!
Valamennyi Bajtársunk nevében,
Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége