hirdetés

Meghalt a 27 éves Raphael Schumacher olasz színész, aki a színpadi felakasztása után kómába esett egy héttel ezelőtt. A színész a színpadi baleset óta kórházban feküdt. Csütörtökön állapították meg nála a klinikai halál állapotát. A halálos kimenetelű eset miatt az olasz rendőrség vizsgálatot indított. 

Raphael Schumacher

A rendőrség a színitársulat négy tagja ellen vizsgálatot folytat emberölés gyanújával, de továbbra is fennáll az öngyilkosság lehetősége.

Az eset a pisai Teatro Lux kertjében történt szombat este, a Miraggi a Káprázatok című, zártkörű előadása közben. Az egyik néző vette észre, hogy az akasztási jelenet után a színész fán lógó teste furcsán rángatózik. A néző, egy végzős orvostanhallgató azonnal a színész segítségére sietett, de a pulzusát már alig találta. Egy másik néző segítségével meglazította a hurkot, hogy a színészt leemelhessék.

Az olasz lapok idézték pénteken a színtársulat vezetőit, akik elmondták, hogy az eredeti terv szerint a jelenet végén a színésznek egy vaklövéssel kellett volna véget vetnie az életének, de Schumacher a rendező és a színésztársak tájékoztatása nélkül az utolsó pillanatban önfelakasztásra változtatta a színlelt öngyilkosság módját.

Elképzelhető azonban, hogy ehhez nem voltak meg a megfelelő biztonsági intézkedések. A BBC egy korábbi tudósítása szerint az egyik színész elmondta, hogy a huroknak hamisnak kellett volna lennie, és egy hámnak kellett volna elkapnia Schumachert az akasztáskor.