hirdetés

Nem semmi az UTE és a magyar sportközösség. „Gyógyulj meg, Bence!” feliratú sportszárban léptek pályára a focicsapatok a hét végén. A leukémiával küzdő Lázár Bencéért fogtak össze a klubok és a szurkolók. Közben az MLSZ-t megkérték, hogy a büntetéseket ezúttal ne a szokásos alapítványnak adják, hanem a rászoruló és egyben súlyos beteg Lázár gyógykezelésére.

lázár leukémiás

Az Újpest fiatalon visszavonult játékosánál – aki nem mellesleg a Sport TV szakértőjeként is dolgozott – a közelmúltban diagnosztizálták a súlyos betegséget. A hétvégi NB I-es forduló résztvevői csatlakoztak a Football Factor, Magyarország legnagyobb fociwebáruházának kezdeményezéséhez, és – például – a Puskás Akadémia, a Vasas, az MTK és a szombathelyi Haladás játékosai is Bencét biztató feliratú sportszárat húztak.

Egyébként a sportfelszerelést ezen 5000 forintért lehet megvásárolni, és létrehoztak egy erre a célra elkülönített bankszámlát, ahová tetszőleges összeget utalhatnak az adakozók. Az akcióból befolyt összeget a 23 esztendős sportember gyógykezelésére ajánlják fel.

Lázár egykori klubja, az Újpest pedig azzal a kéréssel fordult az MLSZ-hez, hogy a szurkolók rendbontása miatt kirótt büntetéseket ezúttal ne a Focisegély Alapítványnak, hanem a gyógykezelésre adják. A napokban létrehozott Veled vagyunk, Bence! Facebook-oldalnak egyébként már több ezer látogatója és kedvelője akadt. Ezen a fórumon is anyagi vagy erkölcsi támogatást nyújthatnak az élete legnehezebb meccse előtt álló futballistának.