hirdetés

Olimpiai arany, kilenc bajnoki cím, kilencvenkétszeres válogatott fellépés és Belgium ünnepelt focistája. Ma ünnepli születésnapját Fazekas László, az Újpest és a magyar válogatott volt focistája. Fazekast ennek ellenére soha nem kérte fel semmire sem az MLSZ, és semmit nem bíztak rá. Bár külföldön is komoly karriert futott be, itthon még az utánpótlást sem bízta rá a szövetség. Lehet máshol tartanánk már.  

fazekas lászló fociTizenöt éven át volt válogatott, két világbajnokságon is szerepelt, az Újpest csatársorának meghatározó tagja volt. Fazekasnak az hiányzik leginkább az életéből, hogy nem volt soha csapatkapitány. MI azonban úgy tudjuk a legendás focistának az sem esett jól, hogy az MLSz soha semmit nem bízott rá, nem kérték fel, hogy legyen az utánpótlás vezetője vagy felelőse. De még a nagy csapathoz sem hívták segédedzőnek sem.  

Különös kapcsolat van közte és a belgák között. Az 1982-es világbajnokságon őt tarolta le a belgák kapusa, Pfaff, akit nem állítottak ki, így 1-1-es végeredménnyel Belgium jutott tovább a legjobb tizenkettőbe. Fazekas a pályafutását Belgiumban fejezte be, mai napig ott él. Hiába szerzett edzői papírokat, a magyar focivilágnak nem kellett, mindössze egyszer lehetett pályaedző a válogatott mellett.