hirdetés

Kirabolt egy kamasz egy 83 éves bácsit, megöléssel fenyegette, majd betuszkolta és bezárta egy pajtába Nagyecseden. A filmbeillő emberrablás miatt fájhat a gyanúsított fiatal feje és bízzunk benne a bíróság nem lesz rest és elrettentő ítéletet hoz az ügyben, hogy másnak eszébe se jusson ilyet tenni. Mindez pedig 20 ezer forint reményében történt, ami elképesztő. 

 

Soron kívül állítja bíróság elé a Nyíregyházi ügyészség azt a 17 éves vádlottat, aki előbb kirabolt Nagyecseden egy idős férfit, majd ezt követően bezárta a csűrbe.

A vádirat szerint a fiatalkorú régóta ismerte az idős, egyedül élő sértettet, akinél korábban alkalmi munkákat is végzett. 2020. október 6-án azzal a céllal indult el otthonról, hogy mindenképpen pénzt fog szerezni a sértettől, bűncselekmény útján is. Éppen ezért a kert felől közelítette meg a sértett ingatlanát, fellopakodott az udvarra, ahol azt látta, hogy a sértett a ház teraszán reggelizik. A bácsi kérdőre vonta a fiút, hogy mit lopakodik. A fiatal erre rögtön pénzt követelt tőle, majd megfogta az idős férfi nyakát, és lerántotta a földre. A kiabáló sértett száját a vádlott a saját pulóverével befogta, majd a idős férfit az udvar hátsó részén lévő csűrhöz vonszolta, miközben megöléssel fenyegette.

A vádlott elvette a sértett telefonját és kulcscsomóját, majd bezárta a csűrbe, még a lakatot is rányomta az ajtóra. A sértettet a szomszédja szabadította ki.

A nagyecsedi rendőrök két órán belül elfogták a 17 éves vádlottat, őrizetbe vették, majd gyanúsítottként kihallgatták. A vádlott részletes beismerő vallomást tett, azóta pedig letartóztatásban várja sorsának alakulását.

A fiatal fiú az idős sértettől az Esti Újság úgy tudja 20 ezer forintot követelt. Azaz ennyi pénz miatt keverte magát komoly bajba a 17 éves kamasz.

A nyugdíjas férfi már retteg, hisz nem ez volt az első kifosztása. Már négy alkalommal lett bűncselekmény áldozata, ami elgondolkodtató. elgondolkodtató, mert a szépkorúakat illene védeni és talán a polgárőröknek is jobban ellen figyelnie az ilyen esetekre.

A Nyíregyházi Járási Ügyészség a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével, és aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével vádolja a fiút.

Az ügyészség szerint több évig tartó javítóintézeti nevelést kell vele szemben alkalmazni.

Az eljárás a Mátészalkai Járásbíróságon folytatódik.

(csákány)