hirdetés

A közmédia állítólag nem csak egy ismert arcától, Jakupcsektől vált meg. A listán állítólag ott van a Rudi elnöksége alatt hírigazgatóként is ténykedő Nika Gyuri és még sokan mások. Jakupcsek szabira ment, úgy tudni. Sőt van olyan meg nem erősített hír, hogy ő lehet, mégis maradhat. Rajta kívül több mint száz másik embert rúgott ki karácsony előtt az MTVA, többek között egy házaspárt és több, gyerekeit egyedül nevelő vagy családfenntartó anyát is.

jakupcsek-life

 

Az MTVA  megköszönte az eddig munkát annak a Nika Györgynek is, aki a Rudi-féle elnökség idején a hírigazgatója volt a Híradónak. De a listán más ismert nevek is vannak állítólag. Mint Bálint Istvánt, Sípos Julit és Várkonyi Benedek.

Eltávolítottak egy házaspárt is; akik hosszú éveken keresztül voltak az MTI külföldi tudósítói. Az Origo úgy tudja, hogy Kárpáti János és felesége, Kárpáti Júlia érdekében levelet is írt az MTVA vezérigazgatójának egy külpolitikai szerkesztő, amelyben kérte az „elhibázott döntés” visszavonását és a két tapasztalt külpolitikai újságíró visszavételét.

A 129 elbocsátott között több családfenntartó vagy gyermekét egyedül nevelő anya van, köztük olyan is, aki örökbe fogadott gyermeket nevel.

Az elbocsátás indoka az MTVA közleménye szerint a szinergiák kihasználása, a hatékonyságnövelés és a költségcsökkentés volt. A nagy nevek sok pénzt vittek haza havonta. Volt, aki másfél milliót kapott egy hónapra. Nos, ez sokaknak álomfizetés, de ha azt nézzük, hogy ezért cserébe egy perc ideje sincs a családra az adott tévésnek, akkor pont semmit sem ér.