hirdetés

A Ragyogj! című film sztárja, a világhírű ausztrál zongorista újra Magyarországon. David Helfgott 2015. november 10-én Budapesten ad koncertet a Papp László Budapest Sportarénában.

art-Helfgott1

David Helfgott neve kiemelkedő a klasszikus zenét alaposan ismerők számára. A virtuóz ausztrál zongoraművész élettörténete megihlette az ausztrál Scott Hinks filmrendezőt is: 1996-ra készült el a Shine, azaz Ragyogj! című film, amely 1997-ben 5 Golden Globe- és 7 Oscar-díj-jelölést kapott, Geoffrey Rush, a film főszereplője pedig el is nyerte a legjobb férfialakításért járó Golden Globe- és Oscar-díjat.

A Shine bemutatása után 15 évet kellett várnia a hazai nagyközönségnek David Helfgottra, aki először 2011-ben, majd 2013-ban is fellépett Budapesten. Idén, november 10-én Beethoven, illetve Csajkovszkij műveit tolmácsolja a Papp László Budapest Sportarénában. A művész évente csak néhány szólókoncertet ad, ezért is egyedülálló és rendkívüli, hogy Budapesten üdvözölheti őt ismét a klasszikus zenét szerető hazai közönség.

November 10-én a koncert első felében Beethoven Patetikus szonátáját, majd a második részben a Hungarian Studio Orchestra kíséretében David Helfgott Csajkovszkij I. zongoraversenyével bűvöli el a közönséget.

Csodálatos, minőségi estet ígér David Helfgott és a Hungarian Studio Orchestra, valamint a szervezők! Ne hagyja ki!