hirdetés

Az ENSZ női egyenjogúságért küzdő szervezete globális jószolgálati nagykövetévé nevezte ki szerdán Anne Hathaway Oscar-díjas amerikai színésznőt. Elmondása szerint elsősorban a kisgyermekes anyák munkába állását elősegítő intézkedésekre fog fókuszálni.

Anne HathawayA nemek egyenlőségével és a nők felemelkedésével foglalkozó UN Women nevű szervezet vezetője, Phumzile Mlambo-Ngcuka szerint Hathaway régóta támogatója a nők és lányok jogainak, segítségével sikerül rávilágítani arra, hogy a nemek egyenlőségének egyik legfőbb akadálya az, hogy a nőkre hárulnak a család ellátáshoz kötődő otthoni feladatok.

Mint hozzátette, „az anyasági büntetés” – mindazok a pénzben is kifejezhető hátrányok, amelyek a kisgyermekes anyákat sújtják – a munkahelyeken tapasztalható nemi egyenlőtlenség egyik különösen alattomos formája.

– Anne kinevezése nagyon időszerű, a UN Women ugyanis idén még nagy lendülettel igyekszik olyan pozitív és gyakorlati változtatásokra sarkallni a munkahelyeket, amelyek elősegítik és támogatják a női egyenjogúságot – húzta alá Mlambo-Ngcuka.

– Megtisztelve és inspirálva érzem magam amiatt, hogy lehetőséget kaptam a nemek egyenlőségének előmozdítására – fogalmazott Hathaway.