hirdetés

Nem teketóriázott és pozdorjacsavarral fogatta fel plakátjait a Róna utcában a Fidesz volt államtitkárnak az édesanyja, aki nem véletlenül zuglói Fideszes új alpolgármester jelöltje a hírek szerint. Természetesen a botrányairól hírhedtté vált Papcsák leköszönő polgármester javaslatára indul Szatmáry-Jáhl Angéla, aki eddig a BKIK egyik vezére volt.

szatmáry jáhl

Szatmáry-Jähl Angela, a 3-as választókerület jelöltje jelenleg fővárosi képviselő. Aki annak a Szatmáry államtitkárának az édesanyja, aki az elmúlt 4 évben a Fidesz felső elitjéhez tartozott. Szatmáry nem is zuglói, hanem XVI. kerületi lakos de a hírhedt polgármester és korrupcióba keveredett országgyűlési képviselő Papcsák Ferenc kedvence. A hölgynek bár még be sem jutott, máris odaígérték az alpolgármesteri széket. Talán nem véletlenül.

 Rozgonyi Zoltán a facsavarozós politikus anyuka társa, természetesen provokációnak nevezte a plakátok fákra csavarozását. A Facebookon egy csoportban azt írta: feljelentést tesz az ügyben.

 „Felháboritó és elfogadhatatlan élőfába szögelni bármit! Éppen ezért a Fidesz jelöltjei nem is tesznek ilyet! Figyelünk a környezetünkre és óvjuk is azt! Ami történt, azt úgy hívják, hogy gazemberség, arcátlan provokáció! Feljelentést fogok tenni a rendőrségen plakátjaink megrongálása és környezetkárosítás miatt. Van aki(k) semmitől sem riadnak vissza a választási siker érdekében. Aljas emberek élnek ilyen kampány eszközökkel! Minden fideszes jelölt farostlemezre ragasztott plakátját dróttal rögzítjük az oszlopokhoz! Mint a képen is látszik az alsó és felső sarkokban ott vannak a rögzítéshez szükséges lukak. A szabályosan felhelyezett plakátot valaki levette és elkövette ezt az aljasságot. Érdekes, hogy rögtön akadt egy szervezet, amely ezt politiki támadásához felhasználta…. Remélem a nyomozás felfedi a tettest! Felszólítom az ilyen eszközöket használni kívánó szervezeteket, hogy fejezzék be aljas provokációjukat! Meg fogjuk védeni a plakátjainkat!

Aki élő fát megrongál annak pedig büntetőjogi következményekkel kell számolnia!”

Az államtitkár anyukájának a facsavarozós akcióján az ellenzék is felháborodott. Garay Klára városvédő-biológiatanár, a baloldal jelöltje Zugló 1-es számú körzetében arcátlanságnak és felháborítónak nevezte ezt az eljárást.

Már csak az nem világos, milyen plakátrongálásról beszél a Fidesz polgármester-jelöltje. No meg nem a plakátokat kell védeni Rozgonyi úr, hanem a természetet és az állampolgárokat.