hirdetés

Az izom celeb Berki Krisztián pártot alapít. Az önkormányzati választáson is jól jött az ő szereplése a Fidesznek, miatta tudták bohócozni Karácsony Gergelyt. Nagy kérdés, hogy egy jelentős adótartozással rendelkező személy, aki a NAV fekete listáján is ott van és érintett egy adócsalásban is, vajon alapíthat-e pártot ? Ráadásul a TV2 celebje is, ami szintén aggasztó így összességében. Persze a pártoknak jutó állami százmilliók neki is jól jönne, nagyon jól jönne. 

 

Pártot alapítottam, jelenleg bejegyzés alatt áll – jelentette be Berki Krisztián az egyik pici kereskedelmi tévén. Az adócsalási ügyben is érintett celeb, aki a NAV fekete listáján is előkelő helyen szerepel, tervei szerint leendő pártja mind a 106 egyéni körzetben indít majd képviselő-jelöltet.

Arra a kérdésre, hogy mindezt a 150 milliós állami támogatás miatt teszi-e, Berki azt mondta, most már kicsivel több ez az összeg.
Valóban: a 150 milliós összeg az alap arra az esetre, ha országosan csak 27 jelöltet tud állítani egy párt. Ha minden választókerületben elindul, már az 500 millióhoz közelít az állami kampánytámogatás. A pénzt akkor kell visszafizetni, ha egy párt nem éri el az 1 százalékot, azonban a behajtás az elmúlt évek tapasztalatai alapján nem zökkenőmentes.

Berki mindenesetre abban bízik, eléri az 5 százalékot, és bejut a Parlamentbe.

Vagy majd a pártját megszüntetik tartozás miatt. Nos ez utóbbira jóval nagyobb az esély, hisz az adó és pénz visszafizetéssel vannak bajai Berkinek. A Kuna-féle adócsalási botrányban ő csérintett volt ráadásul és több millió forinttal tartozik a NAV-nak. Ennek ellenére a TV2-től kapott pénzből vígan megél, hisz nem az ő nevére érkezik a pénz egy azt a NAV le sem tudja foglalni.  Kérdés, hogy vajon pártja vezetőjeként szabályosan költené -e el a pártjának érkező állami százmilliókat ? El tudna-e vele számolni vagy vállalja a NAV és a rendőrségi eljárás következményeit ?

A celeb legutóbb a főpolgármester-választáson indult, de csak valamivel több mint 4 ezer szavazatot szerzett, de a Fidesznek jól jött az ő szereplése. Szavazatokat érdemen nem vitt el Karácsony Gergelytől, viszont személyén keresztül próbálták heteken keresztül hitelteleníteni és bohócozni Tarlós István minden kihívóját.

Puzsér Róbert független jelölt és csapata Berki aláírásgyűjtését tartotta gyanúsnak, emiatt bejelentést is tettek, a választási bizottság azonban nem vetette össze a Berki és Tarlós István akkori főpolgármester aláírásgyűjtő ívein szereplő aláírásokat.

(csákány)