hirdetés

Ma tartotta a Budapest Környéki Törvényszék Árpa Attila és társainak drogügyében az előkészítő ülést. Árpa Attila nem fogadta el az ügyészség ajánlatát és vallomást sem tett így a tárgyalás folytatódik a Budapest Környéki Törvényszéken. Az ügy érdekessége, hogy Árpa bűntársa beismerő vallomást tét így nehéz lesz a bíróságot meggyőzni majd.

 

Az előkészítő ülés érdekesen zárult Árpa drogügyében. Míg az első rendű vádlott mindent beismert és elfogadta az ügyészség alkuját, Árpa tagadott mindent és vallomást sem tett. Így jöhet a bírósági procedúra.

Árpa Attila ügyvédje Papp Gábor egyébként nem tartja törvényesnek a vádat, két tanút is meg akarnak szólaltatni, amire legközelebb 2022. október 5-én 9:00-kor lesz lehetőség, akkor tartják ugyanis a következő tárgyalást. Bizonyítási eljárást folytatnak majd le, ebben lesz szerepe Árpáék tanúinak.

Nagyon könnyű lett volna elfogadni az ügyészség ajánlatát, hiszen akkor csak felfüggesztett börtönbüntetést kaptam volna, és nem én vagyok az egyetlen a színész kollégáim közül, akinek ilyen priusza lenne. Viszont nem vagyok bűnös, továbbra is küzdeni szeretnék azért, hogy bebizonyítsam, a vádban leírtakat nem követtem el. A hét vádpontból már csak eggyel vádolnak, októberben folytatódik az ügy. Kérem, senki se ítéljen el addig, amíg véget nem ér ez az ügy – közölte Árpa Attila .

Árpa Attila számára az ügyészség a következőt ajánlotta arra az esetre, ha bűnösnek vallja magát és lemond a tárgyalási jogáról: egy év tíz hónap szabadságvesztés, amelynek végrehajtását négy évre felfüggesztik, tehát, ha az elkövetkező években nem ítélik el más ügyben, nem kell börtönbe mennie. Amennyiben nem ismeri be, a legrosszabb forgatókönyv szerint 8 év börtön büntetést szabhatnak ki rá.

Mint ismeretes a színész otthonát 2019-ben ellepték a rendőrök, miközben Árpa kártyapartit rendezett a kertjében. Kiderült, a nyomozók, akik régóta figyelhették Árpa Attilát, azt feltételezték, hogy a baráti összejövetelen többen is fogyasztanak és kereskednek kábítószerekkel.

( Csákány T.)