hirdetés

Nincs életveszélyben és úgy tűnik kutya baja  Alonsónak. Ennek ellenére kórházba vitték Fernando Alonsót, a Forma–1 kétszeres világbajnokát, miután vasárnap edzés közben az egyik kanyarban letért a pályáról és a védőfalnak csapódott McLarenjével.

alonso

A barcelonai versenypályán a szezon előtti tesztelést végző spanyol pilótát először a Circuito de Cataluńa egészségügyi központjában látták el, majd helikopterrel kórházba vitték további vizsgálatokra. Csapata tájékoztatása szerint Alonso magánál volt az eset után, beszélt az orvosokkal, elővigyázatossági okokból szállították kórházba.

A négynapos tesztelés zárónapján a Lotus francia pilótája, Romain Grosjean volt a leggyorsabb, aki 1:24.067 perces idejével a hét legjobb eredményét autózta. A nap legerősebbjének ugyanakkor a címvédő Mercedes német versenyzője, Nico Rosberg tűnt, aki 131 kört tett meg a nap során, s legjobb eredménye (1:24.321 perc) alig maradt el Grosjeanétól, annak ellenére, hogy amíg riválisa szuperlágy, addig ő a jóval lassabbnak számító közepes keménységű gumikkal érte azt el.