hirdetés

A nyáron nagy botrányt és riadalmat okozott 19 éves szexmunkás megölésének a nyomozása megrekedt. Nancy gyilkosa úgy tűnik, akár meg is úszhatja a felelősségre vonást. A kínai elkövető feladta magát, miután hazaszökött Kínába, és ott várja sorsát. A nyomozás és az eljárás azonban áll, mert Magyarország és Kína között nincs kiadatási egyezmény.

nancy davis

Hónapok óta áll a nyomozás a brutálisan megölt fiatal szexmunkás, Nancy gyilkossági ügyében. Az elkövető, mint ismert, Kínába szökött, és ott feladta magát. Azonban Magyarország és Kína között fix kiadatási egyezmény nincsen, úgy tudjuk. Azaz nem automatikusan adnak ki kérésünkre bárkit is. Így a jogi egyezkedések miatt Magyarországon már nem nyomoznak, Kínában pedig még nem vizsgálják az esetet, így pillanatnyilag nem történik semmi.

Nancy szerelmes gyilkosa, Jao Kao-peng egy távol-keleti börtönben ül. Ha Kínában bűnösnek találják, ki is végezhetik. Azonban a gyanúsítottnak jól jöhet az időhúzás: még az is lehet, hogy az idő múlása és tettének beismerése miatt megúszhatja a halálbüntetést. A gyilkosság indítéka még rejtély, a korábbi verziók szerint a férfi ki akarta sajátítani magának a prostituáltat, rettentően fétlékeny volt és örülten szerelmes a szexmunkás lányba, s ezért is ölte meg. Ismerősei szerint a szökést nem gondolta át, gyorsan összepakolt albérletében, pénzt kért kölcsön, majd Kínába ment, ahol meglátogatta családját és feladta magát.