hirdetés

Aliból lovag lehet. A Bokszvilágszövetség korábbi nehézsúlyú világbajnoka, David Haye online petíciót indított azért, hogy a jövő héten Nagy-Britanniába érkező Muhammad Alit tiszteletbeli lovaggá üssék. Bizakodjunk, hogy Alit már csak Sir Alinak nevezhetjük pár hét múlva.

Muhammad Ali

Minden idők egyik legjobb nehézsúlyú bokszolója a tervek szerint azért repül Londonba, hogy megnyissa a rendkívüli életét és páratlan sportpályafutását bemutató „Én vagyok a legnagyobb” című kiállítását, amelyet március 4-től augusztus 30-ig lehet majd megtekinteni a szigetországban.

Milliókhoz hasonlóan Muhammad Ali az én hősöm is, tőle kaptam az inspirációt, hogy bokszoló legyek. – nyilatkozta David Haye, aki tisztelete jeléül fiának a Cassius nevet adta.

Ez lehet Ali utolsó látogatása az Egyesült Királyságban, és megérdemelné a hivatalos elismerést, nemcsak a sporteredményei, hanem csodálatos humanitárius munkája miatt is. Szereti az országot, először 1963-ban, a Henry Cooper elleni mérkőzésre utazott az országba, és szórakoztatott, lenyűgözött bennünket – írta Haye az online petíciót aláírva.