hirdetés

A világhírű Grammy-díjas gitáros és a Ghymes együttes frontembere 2016. október 22-én a Budapesti Kongresszusi Központban ad szuperkoncertet.

al di meola

A világhírű Grammy-díjas gitáros Al Di Meola és Szarka Tamás, a Ghymes együttes frontembere 2016. október 22-én lépnek fel közösen a Budapesti Kongresszusi Központban. A szuperkoncert. Sztárvendége Tokody Ilona, Kossuth-díjas operaénekes, valamint a Budapesti Ifjúsági Kórus.

Szarka Tamás Kossuth-díjas előadóművész, zeneszerző, költő immár 38 éve áll színpadon. A Ghymes együttes frontembere 2006-ban mutatta be a Zeneakadémián első önálló szerzői estjét. Sok színházi felkérésre írt már zenét, ám ezek a zenék élőben soha nem hangzottak el színpadon, főleg nem a szerző előadásában. Ez a koncert ezt a hiányt pótolja, és Tamás ősszel megjelenő szólóalbumának a bemutatója is lesz egyben. Egy-két, mára már klasszikussá vált darab is műsorra kerül. Sőt, olyan zenéket is hallhatunk, amik erre az alkalomra készültek.

Tamás segítségére a Grammy-díjas gitáros, Al Di Meola lesz az egyedülálló koncerthangulat megteremtésében. A Guitar Magazine által többször a „Világ legjobb gitárosa” címmel kitüntetett Meola lemezein a fúziós jazz, és a latin jazz ugyanúgy megtalálható, mint a világzene, a flamenco vagy a funk. A világhírű zenész már várja az őszi budapesti koncertet, amely a tervek szerint ősbemutató is lesz egyben.

A koncert a Danubius Music menedzselésével és az Art Anzix Színház szervezésében valósul meg.