hirdetés

Felbontotta Ákossal a szponzori szerződését a Magyar Telekom Csoport. Ákos a hétvégén az Echo TV-ben nyilatkozott, ahol több kijelentést tett a női egyenjogúsággal kapcsolatban például, amelyek rosszul sültek el: a neves zenész szerint a nőknek nem az a dolguk, hogy ugyanannyi pénzt keressenek, mint a férfiak.

ákos-szerelmeszene.hu

A Magyar Telekom Csoport közleményt küldött a sajtónak. Úgy tűnik, a multi-telekommunikációs cégnél is kiverte a biztosítékot a sztár furcsa észrevétele a nőkről.

„Nagyra értékeljük Ákos zenei munkásságát, előadó-művészi pályáján elért sikereit és köszönettel gondolunk vissza az együttműködés éveire, a közös munkára. Ugyanakkor cégünk nem tartja összeegyeztethetőnek az előadóművész egy televíziós csatornán adott interjújában elhangzottak szellemiségét csoportunk hitvallásával és értékrendjével. A Magyar Telekom Csoport elkötelezett abban, hogy nőknek és férfiaknak egyaránt azonos munkafeltételeket és karrierlehetőséget biztosítson és minden körülmények között fenntartsa a vállalaton belüli nemi egyenjogúságot. Emellett kiemelt figyelmet fordít arra, hogy támogasson olyan kezdeményezéseket, sőt indítson olyan önálló programokat, amelyek lebontják a meglévő társadalmi és nemi akadályokat a munkaerőpiacon, és egyenlő feltételek és lehetőségek mellett teszik lehetővé mind a nők, mind a férfiak számára a magánéletben és a munkában egyaránt sikeres élet megvalósítását.”

Lázár János, a miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón azt mondta a Telekom döntéséről, hogy az véleménydiktatúra.

(Fotó: Szerelmeszene.hu)