hirdetés

Nem kell bíróság elé állnia a nemi erőszakkal és szexuális zaklatással vádolt egykoron szebb napokat látott pornó színésznek Ron Jeremynek, mert mentálisan alkalmatlannak nyilvánították erre is. A korábbi pornószínész akár 330 év börtönbüntetést is kaphat, ha elítélik, hisz kisgyermekeket is molesztált.

Egy Los Angeles-i bíró még kedden jelentette ki, hogy a 69 éves férfi mentálisan alkalmatlan arra, hogy az ítélőszék előtt képviselje magát. Az ügyészek egyetértettek abban, hogy Jeremy nem jelenhet meg a bíróságon, mert szakértők visszajelzései alapján „gyógyíthatatlan neurokognitív hanyatlás” állapítható meg nála. Az ügyészek kérvényezték, hogy a szakemberek bizonyos időközönként értékeljék újra Ron Jeremy aktuális mentális, pszichés állapotát – közölte a Reuters.

Az idős férfit többször elkövetett nemi erőszakkal és szexuális zaklatással vádolják. A vádiratban több mint harminc esetet rögzítettek,
Jeremy összesen 330 év börtönbüntetést is kaphat, amennyiben minden vádpontban bűnösnek találják.

A bíró bejelentését követően Ron Jeremy ügyvédje sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy védence nem állhat bíróság elé, ugyanis szerinte ártatlannak találták volna minden vádpontban a férfit, aki „végre tisztázhatta volna a nevét”.

Az egykori pornószínész 2020 óta van börtönben és 2021 nyarán emeltek vádat ellene. Feltételezések szerint 1996 és 2019 között 33 alkalommal, 21 különböző nővel szemben követett el szexuális visszaélést. A vádpontok közül 12 esetben nemi erőszakról volt szó. A gyanú szerint 2004-ben egy 15 éves lányt is molesztált, a legidősebb áldozata pedig egy 51 éves nő volt.

Az ügyészek információi szerint Jeremy egy 1996-os fotózáson egy 19 éves nőt, míg 2003-ban egy éjszakai pubban egy 26 éves nőt erőszakolt meg, 2008-ban pedig egy 17 éves lány ellen követett el nemi erőszakot az otthonában. Az esküdtszéki vallomások átiratai szerint Ron Jeremy legtöbbször egy általa gyakran látogatott nyugat-hollywoodi bár mosdójába csalta az áldozatokat.

A korábbi pornószínészt összesen 11 rendbeli nemi erőszakkal, 8 rendbeli szexuális erőszakkal és 16 rendbeli egyéb szexuális zaklatással vádolják.

Jeremy ártatlannak vallotta magát az összes vádpontban.

Ron Jeremy a hetvenes és a nyolcvanas évek egyik legismertebb pornószínésze volt, több mint kétezer szexfilmben szerepelt és így bekerült a Guinness-rekordok könyvébe is. Lehet most a büntetésének mértéke,  miatt lesz rekorder, ami 330 év is lehet.