hirdetés

Az izraeli hatóságok szerint több millió, külföldön megkeresett dollárról nem számolt be, meg még pár tízezerről úgyszintén Bar Refaeli izraeli szupermodell. A szépséget így adócsalással gyanúsítják az izraeli hatóságok. A modellt csak óvadék fejében engedték szabadon.

bar refaeli

A modellt a bíróság 193 ezer dollár óvadék ellenében hagyta szabadlábon. Refaelinek – aki tagadja, hogy bűncselekményt követett volna el – ahhoz, hogy elhagyhassa Izraelt, engedélyt kell kérnie, valamint esetenként 64 ezer dollárt kell biztosítékként leraknia.

Refaelit szerdán az izraeli adóhivatal munkatársai több órán keresztül hallgatták ki Tel-Avivban, számolt be róla akkor több helyi lap is, azonban az adóhatóság csak csütörtökön ismerte el, hogy vizsgálódnak a modell és édesanyja után.

Azzal vádolják a szupermodellt, hogy megpróbálta eltitkolni azt, hogy Izraelben él az anyjának és testvérének a nevére írt tel-avivi lakásokban. Ez azért fontos, mert azok az izraelieknek, akik külföldön élnek, mentesülnek az ott szerzett jövedelmek utáni adózástól.

Az adóhatóság szerint Refaeli luxuscikkeket és egyéb juttatásokat sem vallott be, amik egyébként jövedelemadó-kötelesek lennének. Ilyen volt például egy Range Rover és egy Lexus autó használata, amelyek nem az ő, hanem bizonyos cégek nevén voltak, ingyen vehette igénybe a kocsikat, cserébe viszont olyan nyilvános képeknek kellet készülnie, amelyeken azokat használta.

A modell ügyvédje csak annyit közölt: „Nincs dráma. Végül is ez csak egy polgárjogi vita. Senki sem csalt. Mindent tisztázok hamarosan.”

Bar Refali az egyik legkeresettebb modell, a Gapnek, Desigualnak and Escadának is modellkedett, valamint ő az izraeli X-Faktor műsorvezetője. Férje az izraeli milliárdos Adi Ezra, akivel szeptemberben házasodtak össze. Korábban sokáig volt Leonardo DiCaprio párja.