hirdetés

A Ferencváros vezetőedzője Thomas Doll és labdarúgói is úgy érzik, pluszt jelenthet a számukra, hogy az Európa Liga első selejtezőkörétől eltérően már nézők előtt fogadhatják ellenfelüket, a hírhedt bosnyák Zeljeznicar együttesét. A meccs minden szempontból izgalmas és érdekes lehet. Főleg úgy, hogy a Zeljeznicar szurkolói a Fradi jelenleg kint maradó B szektorával azonos hangulatot teremtő, kemény legényekből álló brigád.  

zeljeznicar

Picit gyanús, hogy Milomir Odovic, a bosnyák Zeljeznicar vezetőedzője agyondicsérte a Fradit. A 60 éves szakember azt mondta, emlékszik még azokra az időkre, amikor az FTC Európa élvonalához tartozott.

Nagy csapat lesz az ellenfelünk. Elég öreg vagyok ahhoz, hogy emlékezzem az időkre, amikor a Ferencváros Európa élvonalához tartozott – mondta Odovic.

A bosnyák tréner szerint most is erősebb náluk a Fradi, és többre is tartják Európában, mint minket. A szurkolótábora nagyszerű, a csapat most Magyarország legjobbja.

Mint ismeretes a Zeljeznicar a máltai Balzan ellen kettős győzelemmel, 3–0-s összesítéssel jutott a második fordulóba.

Nagyon fiatal a csapatunk, sok fiatal bosnyák játékos számára az Európa-liga a nagy lehetőség arra, hogy megmutassa magát, és esélyt kapjon arra, hogy külföldi klubnál kipróbálja magát. Nagyon nehéz párharc lesz, de ha csütörtökön a legjobbunkat nyújtjuk, nem leszünk esélytelenek a visszavágón – tette hozzá a 60 éves Odovic.

Remélem, hogy fiatal csapatunk mindent megtesz azért, hogy jó eredményt érjünk el. Harcias, agresszív játékra készülünk, és igyekszünk lecsapni az ellenfél hibáira. Jól tudjuk, hogy a Ferencváros is azonnal ki fogja használni a mi kihagyásainkat, így óvatosnak kell lennünk. Biztos vagyok benne, hogy holnap több dolgom lesz, mint előző ellenfelünk ellen, hiszen a magyar csapatban nagyon erős támadók játszanak, mint például Gera Zoltán, aki csodás karriert futott be. Remélem, hogy jól álljuk majd a sarat és jó eredménnyel hagyjuk el Budapestet” – mondta Marijan Antolovic, a Zeljeznicar kapusa.

 

 Doll is bízakodik. Reméli, minél több szurkoló látogat majd ki a stadionba, hiszen nagy szükségünk van a támogatásukra. Főként ismerve a Zeljeznicar kemény magját, amely van olyan erős, van olyan profi, s van olyan harcos mint a Fradi legendás ultrái. Akik ügye most nem lesznek ott, pedig Jesszus milyen hangulat, örület  lehetne a Groupama Arénában !!!! Nos Thomas Doll nem titkolja szeretnénk olyan eredményt elérni hazai pályán, hogy jó esélyekkel utazhassunk a visszavágóra – mondta a meccset felvezető sajtótájékoztatón Thomas Doll.

A zöld-fehér együttes német trénere elmondása szerint alaposan tanulmányozta a riválist, s úgy látja, a bosnyák gárdának számos jó futballistája van, ugyanakkor azt is hangsúlyozta, ezúttal is saját csapata játékára szeretne koncentrálni.