hirdetés

Feltehetőleg azért rakták ki Johnny Deppet a Legendás Állatok és megfigyelésük című Warner Bros filmből, mert a bíróság szerint a sztárról bár leírta a SUN magazin, hogy nőverő, ez nem hazugság.

 

A színész maga jelentette be az Instagram-oldalán, hogy többé nem ő alakítja a Harry Potter spin-off főgonoszát, Gellert Grindelwaldot.

„Szeretném tudatni veletek, hogy a Warner Bros. megkért, mondjak le Grindelwald szerepéről a Legendes Állatokban. Tiszteletben tartom és eleget tettem a kérésüknek” – írta a színész.

A döntés mögött valószínűleg az áll, hogy Depp pár nappal ezelőtt elvesztette a The Sun elleni rágalmazási pert, amelyet azért indított, mert a brit napilap exneje, Amber Heard családon belüli erőszak vádjai kapcsán „feleségverőnek” nevezte. A színész egyébként fellebbez az ügyben.

A Variety szerint a Warner Bros. megerősítette Depp távozását. Az ötfilmesnek szánt franchise következő részét várhatóan 2022-ben mutatják be, a Grindelwald szerepére pedig már keresik az új embert, illetve a karaktert is átdolgozzák.

“Köszönjük Johnnynak a filmekkel kapcsolatos eddigi munkáját” – írta a stúdió.

Johnny Depp exneje 2016-ban adta be a válókeresetet, mert elmondása szerint kapcsolatuk alatt a színész fizikailag és lelkileg is bántalmazta. Emiatt a Legendás Állatok és a Harry Potter rajongók közül többen is bírálták a stúdiót, miért Deppet kérték fel Grindelwald szerepére. A Warner Bros. és a Harry Potter-könyvek írója, J.K. Rowling azonban kiálltak Depp mellett, aki tagadta az ellene felhozott vádakat. A tárgyalások során kiderült ugyan, hogy Amber számtalanszor kezet emelt volt férjére, ám a türelem Depp munkaadóinál ennek ellenére is elfogyott.

(ajtai)