hirdetés

A világbajnok abbahagyta
2015-10-19 08:32

Ennyi volt. A neves magyar pilóta, Besenyei Péter nem versenyez többet a Red Bull Air Race elnevezésű műrepülő világbajnoki sorozatban. A veterán világbajnok légi akrobata hatvanhat futam után már csak hobbiból fog repkedni a jövőben.  

Peter_Besenyei

A Red Bull Air Race-ben a kezdetek óta részt vettem, és úgy döntöttem, a mostani lesz az utolsó idényem – nyilatkozta Besenyei Péter műrepülő-világbajnok.

A mostani idény utolsó versenyén, az amerikai Las Vegasban Besenyei a 13. helyen zárt, a későbbi győztes ausztrál Matt Hall elleni párharcban vérzett el. A bejelentése a társakat is meglepte, akik egyenként búcsúztak el a pilótától, aki sokak számára inspirációt jelentett.

Mostantól a családomra koncentrálok, és több időm lesz magamra, de bemutatókon fogok még repülni. Mindig nehéz kimondani, hogy vége, de amikor az egyik ajtó bezárul, akkor valahol egy másik kinyílik. A Red Bull Air Race mindig is szívügyem marad, ez egy fantasztikus sorozat, és nagyon jó látni, hogy milyen sikeressé nőtte ki magát – nyilatkozta az 59 éves Besenyei az utolsó, 66. versenye után.

A 2015-ös sorozatot a brit Paul Bonhomme nyerte Hall előtt, Besenyei 8 pontjával a 12. lett.