hirdetés

A Videoton furcsán mellőzött, de a magyar futballválogatott új sztárja, Kleinheisler László, köszöni, jól van Németországban. A nemrég a Werder Bremen csapatába igazoló exfehérvári ma sem érti, miért alázták így meg a Videotonnál.

 Hungary's German head coach Bernd Storck (R) and forward Laszlo Kleinheisler celebrates scoring during the first-leg play off qualifier football match for the UEFA 2016 European Championship in France on Novemebr 12, 2016 in Oslo, Norway. AFP PHOTO / NTB SCANPIX / VEGARD WIVESTAD GROETT   +++ NORWAY OUT +++

Az új brémai magyar reménység egyértelműen a Videoton gyatrán megtűrt játékosa, Kleinheisler László. A magyar válogatott reményeinek valóra váltója nyugodtan mondhatjuk, a fiatal brémai muzsikus, hisz ha ő akkor és ott nem lövi be azt a gólt, akkor bármi megtörténhetett volna az Eb-csoportmérkőzéseinken. De Kleinheisler belőtte, piszkosul, beleadva apait-anyait. Egyébként a Videoton játékosát annyira kedvelték, hogy még a bajnoki vacsorára sem kapott meghívót. Mindez pedig beszédes a sport világában.

Nagyon rosszulesett, ami Fehérváron történt az elmúlt fél évben. Fájt a szívemnek. Úgy érzem, azon az őszön én is tettem azért, hogy a Videoton bajnok lehessen – nyilatkozta Kleinheisler a Nemzeti Sportnak adott interjújában.

Számítottam rá, hogy a munkámat elismerik azzal, hogy részt vehetek az évadzáró banketten. Ehhez képest nemcsak a meghívó maradt el, de még az aranyérmemet is elfelejtették ideadni, két hónapot vártam rá.

A középpályás mégis bebizonyította, hogy jó futballista, hiszen gyakorlatilag játéklehetőség nélkül is bizonyított Bern Storck szövetségi kapitánynak, sőt ő maga vette vállára a magyar csapatot és a német kapitányunkat, akit sokáig a magyar sajtó keményen bírált és minden alapot nélkülözve támadott. A német szakember meglepő húzással azonban a kezdőbe állította a norvégok elleni idegenbeli Eb-pótselejtezős mérkőzésen Kleinheislert, aki hatalmas gólt szerzett. A nemzeti csapat egyik hőse lett, ám a Videoton továbbra sem számított rá.

Mint ismeretes, a Videoton a válogatott új hősét még az NB III-ban sem játszatta. A Werder Bremen azonban lecsapott rá, és 500 ezer eurót, azaz mintegy 157 millió forintot fizetett érte. Ha minden jól alakul, akár már a vasárnapi Schalke elleni német bajnokin bemutatkozhat.