hirdetés

A világhírű kerékpáros körversenyen a Touron mutatják be a Jaguár luxus terepjáróját. A Sky csapat kísérőautójaként most először lesz látható az F-Pace prototípusa.

jaguar tour de

Elegáns módját választotta a Jaguar az F-Pace névre keresztelt luxusterepjárójuk első nyilvános szereplésére, ugyanis egy minimálisan álcázott prototípus a szombaton kezdődő Tour de France-on a Sky csapat egyik kísérőautójaként lesz látható az első időfutam szakaszon. A csapat jellegzetes fekete-kék színeiben díszelgő SUV-ról egyelőre keveset árultak el a britek, de annyit tudni lehet, hogy a terepezés helyett ezúttal inkább a sportosságra helyezték a hangsúlyt, ami érthető is, hiszen nem akartak házon belüli konkurenciát teremteni a Land Rovernek.
Az első Tour-szakasz egyébként egy egyéni időfutam lesz, ami Utrecht-ből indul és 13,7 kilométer a táv. A prototípus tágas helykínálatát bizonyítandó négyen ülnek majd az autóban, a csapat főnöke, orvosa, az egyik szerelő és egy senior csapattag. Ezenkívül fel lesz pakolva alkatrészekkel, tartalékkerékpárral és mindenféle egyéb kellékkel, ami egy ilyen megmérettetésen szükséges. A britek szerint mindezt könnyedén elnyeli majd a csomagtartó, mivel az kategóriájának a legtágasabbja.
A kerékpárok tárolására egyébként a Jaguar speciális divíziója fejlesztett ki egy teleszkópos rendszert, amely megkönnyíti és gyorsabbá teszi a bringák levételét.