hirdetés

Katinka zseniális formában van. Már a második aranyérmét nyerte a londoni vizes Európa-bajnokságon a 400 méter vegyes után most a 200 méter háton sem talált legyőzőre. A szám másik magyar indulója, Burián Kata megúszta az olimpiai A szintet, és negyedik lett.

hosszú katinka

Hosszú Katinka felkészülése mondhatni, parádésra sikeredett. A londoni versenyen egyelőre nem talál legyőzőre, pedig milyen sokan támadták őt. Még a nemrég lemondott exkapitány is az ő viselkedése miatt sírt-rítt, emlékezzünk csak vissza a képernyők előtt, no meg, hogy szóba sem állt vele Katinka. De még a nemrég bizalmat kapott elnök, Gyárfás is kritizálta Katinkát. Nem is egyszer. Azonban Katinka dacolt, és neki lett igaza. A magyar válogatott úszóink közül ő parádézik csak igazán a riói olimpia előtt.

A Vasas 27 éves sportolója így pályafutása 11. Eb-aranyérmét nyerte, ezúttal rajt-cél győzelmet aratott. A táv feléig az Európa-csúcs részidejénél is gyorsabb volt, a végére viszont kissé elfáradt, a második ukrán Darina Zevina is megközelítette, de végül 2:07.01 perccel győzött.

A 21 esztendős Burián legfőbb célja az volt, hogy 2:10,60 perces olimpiai A szintnél gyorsabb legyen, és ezt 2:10,17 perces idejével teljesítette is.

Cseh László kedden indult, és 50 méter pillangón ezüstérmet szerzett, ami szintén szép eredmény.