hirdetés

Nem kímélte a New York-i bíróság a milliárdos családból származó Ghislaine Maxwellt és kiskorúak szexuális kereskedelme miatt 20 év börtönbüntetésre ítélte. A nő a milliárdos üzletember Epstein barátnőjeként szállította a kiskorú lányokat, a szexuális ragadozónak. Epsteint 2019-ben tartóztatták le és öngyilkos lett a börtönben.

 

20 év börtönre ítélték Ghislaine Maxwellt kiskorúak szexuális célú kereskedelme miatt, írja a CNN. Jeffrey Epstein egykori szeretőjét, barátját, üzlettársát azzal vádolták, hogy 1994 és 2004 között legalább négy kiskorú lányt szervezett be abból a célból, hogy a milliárdos Epstein és barátai szexuálisan bántalmazhassák őket.

A New York-i szövetségi ügyészek 30-55 évnyi börtönbüntetést kértek Maxwellre, míg a 60 éves nő ügyvédei arról próbálták meggyőzni a bírót, hogy védencüknek 4,25-5,25 évnyi börtön is elégséges büntetés lenne.

Jeffrey Epsteint, akinek Maxwell közeli bizalmasa volt, 2019-ben tartóztatták le szexuális célú, kiskorúak kárára elkövetett emberkereskedelem és a fenti céllal működtetett bűnszövetkezetben való részvétel vádjával. Azonban a milliárdos befektetőt 35 nappal később holtan találták New York-i cellájában. Bár Epstein halála után rögtön összeesküvés-elméletek kezdtek el keringeni az interneten, a hatóságok szerint öngyilkosság áldozata lett.

Maxwellt a keddi ítélethirdetés előtt két nappal helyezték öngyilkossági megfigyelés alá. Igaz, védőügyvédei szerint egy, a nőt megvizsgáló pszichológus szerint nincsenek öngyilkos hajlamai. A szövetségi ügyészek szerint azért helyezték Maxwellt öngyilkossági megfigyelés alá, mert azt jelezte a börtön vezetőségének, hogy a létesítmény személyzete potenciálisan „fenyegeti a biztonságát”.

A nőt tehát első sorban amiatt helyezték öngyilkossági megfigyelés alá, hogy eltávolítsák őt „a létesítmény normál populációjától”, amíg kivizsgálják az állításait. Ezen kívül pedig amiatt, mert az elítélt szexuális bűnözőknél általában nagyobb az önkárosítás kockázata, áll a szövetségi ügyészek érvelésében.

 

( Nagy A.)