hirdetés

A rendszerváltás első szabadon választott miniszterelnökére az MDF  alapítójára emlékeztek több helyszínen Magyarországon is, de a határon túl is gyújtottak gyertyákat Antall József tiszteletére. Az antalli eszméket sokan őrzik még ma is de sajnos a mai országgyűlési politikusaink mintha megfeledkeztek volna ezekről. Persze van olyan honatya, aki azt sem tudja mi az Antall-i eszme.  

antal jánosháza

A Jólét és Szabadság Demokrata Közösség (JESZ), mint a Magyar Demokrata Fórum (MDF) jogutódja arra kérte a rendszerváltás vívmányai mellett ma is elkötelezett polgárokat, és Antall József egykori miniszterelnök tisztelőit, hogy december 12-én, pénteken 18 óráig helyezzék el az emlékezés virágait, vagy egy mécsest a Magyar Demokrata Fórum volt elnökének valamelyik emlékművénél. Az akció jól sikerült, hisz Jánosházától Székelyhídig mindenhol sorra gyulladtak meg a gyertyák.

Antall József 1993. december 12-én, 21 évvel ezelőtt hunyt el. Nem feledjük soha, hogy Antall József egy fejlett, nyugati típusú, értékelvű demokráciáról álmodott, melyet utódai az elmúlt majd 20 évben sajnos „aprópénzre” váltottak, folytatva a rendszerváltás előtti évek bizánci hagyományait. Őrizzük az antall-i eszméket!