hirdetés

Nagy bajba került a Real Madrid sztárja. Vád alá helyezték Karim Benzemát, akit szerdán vett őrizetbe a francia rendőrség. A madridi focista állítólag a válogatottbeli csapattársát, Mathieu Valbuenát érintő zsarolási ügybe keveredett. A sztár örülhet, hogy nem került börtönbe.

 

benzema

A futballista őrizetben töltötte az éjszakát, majd csütörtökön megjelent a versailles-i bíróságon, ahol a bíró úgy döntött: további nyomozást rendel el ellene. Benzemát ezután szabadon engedték, de folyamatosan ellenőrzik, például nem kerülhet kapcsolatba az ügy áldozatával, illetve további szereplőivel.

 

Amennyiben bűnösnek találják a Real sztárját, úgy akár öt év börtönt is kaphat. A futballista ügyvédje, Sylvain Cormier úgy fogalmazott: védence ártatlan, s a bíró sem mondta ki, hogy bűnös lenne, hanem gyanúsítottként kezeli. A nyomozás azt hivatott kideríteni, hogy Benzema milyen szerepet játszott az ügyben: lojális volt csapattársával, vagy a zsarolók cinkosaként lépett fel, amikor arról beszélt neki, hogy létezik egy intim videó, amelyen Valbuena felbukkan, s amelyet felhasználhatnak ellene.

 

Egy, az ügy részleteit ismerő forrás szerint Benzema a válogatott clairefontaine-i edzőtáborozása idején, október 5-én tett említést a felvételről az Olympique Lyon labdarúgójának. Valbuena már júniusban panaszt tett amiatt, hogy egy ismeretlen felhívta őt és tudatta vele, birtokában van egy kompromittáló videó. A telefonáló az ügy „elrendezését” javasolta, ugyanakkor pénzösszegről nem beszélt. Ezt követően egyeztetés kezdődött közte és egy rendőr között, aki Valbuena bizalmasának adta ki magát. A zsaroló azzal fenyegetőzött, hogy a jövő évi, franciaországi Európa-bajnokság előtt nyilvánosságra hozza a felvételt, amennyiben nem fizetnek neki.

 

A nyomozás során őrizetbe vettek négy személyt, köztük Djibril Cissét, a visszavonulását néhány hete bejelentő korábbi válogatott csatárt, akit azonban kihallgatását követően szabadon engedtek. A gyanú szerint Benzemát a zsarolók – akik akkor még szabadlábon voltak – egy rokonán keresztül próbálták meg rávenni arra, hogy járjon közbe a zsarolásban.

Benzema és Valbuena is válogatott, de Didier Deschamps szövetségi kapitány nem hívta be őket a Németország és Anglia elleni, november 13-án, illetve 17-én sorra kerülő barátságos meccsekre. A kapitány a nyomozás miatt egyszerre nem is hívhatta volna be a két játékost a keretbe, ugyanakkor Valbuena esetében a mellőzést azzal indokolta, hogy a futballista „nincs megfelelő pszichés állapotban”.