hirdetés

Meglepetésszerűen kezdődött a magyar színészlegenda, Törőcsik Mari felköszöntése. Bejelentették ugyanis, hogy létrehozzák a Törőcsik Mari Alapítványt. A Nemzet Művészének szülinapi ünnepségén a Nemzeti Színház nézőtere zsúfolásig megtelt.

töröcsik szülinap

A kétszeres Kossuth-, továbbá Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művész a tőle megszokott szerénységgel foglalt helyet az első sor közepén, de mosolya is arról árulkodott, hogy 80. születésnapján boldog volt. Kepes András vezette a gálaesetet, amelyen egymást követték a legendás színésznő által óhajtott barátok és pályatársak, méghozzá Jordán Tamás rendezésében.

Lövölde tér, ott mindig hideg van – dalolta Kern András, mert Mari kifejezetten ezt a számot kérte.

Természetesen Jordán Tamás is színpadra lépett, akárcsak Tompos Kátya és a névrokon, Törőcsik Franciska, akivel tavaly nyáron játszott együtt a Swing című közönségfilmben a Nemzet Művésze.

Hazánk első számú teátrumában most minden Törőcsik Mariról szól, mert a művésznő előtt tisztelgő és az év végéig tartó kiállítás nyílt a Nemzeti Színházban, ahol hamarosan újra szerepel, immár nyolcvanesztendősen. Szombaton, azaz november 28-án a Brand című Henrik Ibsen-darabban lép a közönség elé, borítékolhatóan telt ház előtt.