hirdetés

A portugál edző egyszer örömmel lenne újra az Inter edzője, és az olasz szurkolók meg is mutatták neki szombaton, hogy ők is örülnének Mourinho mester visszatérésének. Ronaldo is feltűnt. Massimo Moratti pedig nem tud titkot tartani, hisz kikotyogta, hogy Mourinho Manchesterbe megy. 

mourinho josé

José Mourinho szombaton úgy nyilatkozott az olasz La Stampának, hogy egyrészt még nem tudja, hol lesz a következő munkahelye, másrészről pedig szívesen visszatérne az Interhez – de nem most. Aztán mégis visszatért, a szombati esti Internazionale–Sampdoria-mérkőzésen a díszpáholyban lapogatta a régi ismerősök hátát, miközben a kék-fekete ultrák egy szép koreóval emlékeztek meg a portugál milánói kalandjáról. Mourinho 2008–2010 között két idényt töltött az Internél, mindkét évben bajnokságot nyert a csapattal, a második szezonjában pedig triplázott, megnyerve a bajnokságot, az Olasz Kupát és a Bajnokok Ligáját.

Mintha csak hazatértem volna, mintha nem is hat éve, hanem csak hat napja hagytam volna el a klubot – pengetett érzelmes húrokat Mourinho.

A futballban nem a győzelmek, nem a trófeák jelentik a legtöbbet, hanem az emberi kapcsolatok, a barátságok. Hogy visszatérek-e valaha az Interhez? Ahogy a Chelsea-hez is visszatértem, úgy ide is vissztérhetek egyszer. Csak azt tudom, hogy imádom a futballt, és ugyanazzal a szenvedéllyel és ambícióval fogok visszatérni, ami mindig is jellemzett. De nem keresek magamnak klubokat. A klubok keresnek engem – mondta Mourinho.

Massimo Moratti, az Inter elnöke pedig volt olyan jó fej, hogy azt is elárulta, melyik az a klub, amelyik megkereste kedvencüket. Habár szinte nyílt titok, hogy aláírt a Manchester Unitedhez, kimondani még senki nem merte – eddig.