hirdetés

Ismeretlen tettesek végeztek Alfredo Pachecóval, a salvadori válogatottban a legtöbbször szerepelt focistával. A menekülő gyilkosokat gőzerővel keresik a rendőrök. Pacheco zűrös ügyekbe keveredett és egy fogadási botrányban is részt vett, így ellensége volt bőven. Feltehetőleg a maffia végeztette ki az élsportolót. 

pacheco

A 33 éves sportolóra akkor nyitott tüzet egy banda, amikor Santa Anában – a fővárostól, San Salvadortól 60 kilométernyire – éppen egy benzinkút mosdójába tartott. A helyi sajtó jelentései szerint közelről, legalább három golyóval terítették le. A sportoló azonnal életét veszítette, míg két kísérőjét súlyos állapotban szállították kórházba.

Pacheco pályafutásának a végét két évvel ezelőtt az jelentette, hogy 13 válogatott társával együtt rábizonyították a bundázást. A fogadási csalások miatt élete végéig eltiltották a futballtól – akkor még nem sejthették, hogy az esetében ez ilyen fájdalmasan rövid időt jelent majd.

A New York Red Bullsban is szerepelt játékos 2013 óta újra az Egyesült Államokban élt, amatőr csapatokban focizott. A múlt héten csak karácsonyozni tért haza a családjához.

Salvadorban az egyik legrosszabb a közbiztonság a világon. Évek óta képtelenek hatékonyan fellépni a bűnbandák ellen. Idén január és november között több mint 6000 embert gyilkoltak meg a Magyarország negyedét kitevő területű, mintegy 6 millió lakosú országban.