hirdetés

Bíró csere történt a lúgos orvosként elhíresült ügy polgári perében. Mint ismeretes a közismert és 11 évre elítélt orvostól voltbarátnője 25 milliós kártérítést követel. A bíró csere feltehetőleg jó pár hónapos csúszást jelent a ügy lezárásában ráadásul Bene panaszát elfogadta az Alkotmánybíróság így még mindig nincs jogerős verdikt a lúgos doki nevezetű bűnügyben.

 

Pákozdi Zoltán Rudolf bírónak több nagyobb tárgyi súlyú ügye van, ezért egy kevésbé leterhelt bírónő kapta meg ezt a kártérítési ügyet – ezt válaszolta az Indexnek a Fővárosi Törvényszék, miután a hírportál nemrég részletesen foglalkozott azzal, hogy Renner Erikának, a lúgos támadásként ismert ügy áldozatának zárt ajtók mögött, három férfi – két ügyvéd és a bíró – előtt kell válaszolgatnia a nőiességét és szexuális életét firtató kérdésekre.

Nos tényleg úgy tűnik igen kínos lehetett egy főként férfiakból álló grémium  előtt egy női sértettnek beszélnie az intim és a szexuális életét veséző kérdésekre.

Renner Erika kártérítési ügye 2017 decemberében indult, de a bíróság a büntetőügy jogerős ítéletéig felfüggesztette a kártérítési pert. Miután 2018. július 12-én a Budai Irgalmasrendi Kórház volt igazgatóját jogerősen 11 év fegyházbüntetésre ítélték és örökre eltiltották az orvosi hivatástól, a kártérítési ügy is folytatódhat.

Azonban a Kúria nemrég befogadta az elítélt doki panaszát, és mivel sérültek a lúgos doki jogai, így a büntetőügyét újra elő kell venni.  Így a közismert doki ügyében jogerős ítélet nincs.

A váratlan bírói váltással kapcsolatban Renner nem titkolta, hogy  talán könnyebbséget jelent, hogy nőként egy nőnek nem kell majd elmagyaráznia, hogy egy ilyenfajta sérülés mennyi műtéttel járt, és mit okoz a mindennapjaimban.

Renner  25 millió forintot követel a volt kórházigazgatótól. A következő tárgyalást március 20-án tartják, azt is zárt ajtók mögött, mivel Bene Krisztián és ügyvédje személyiségi jogokra hivatkozva ugyanis a nyilvánosság kizárását kérte, melynek a korábbi bíró helyt adott.