hirdetés

A londoni westminster elötti terrorcselekmény elkövetője az a brit állampolgárságú muszlim férfi, pontosabban imám volt, akit másfél éve a magyar rendőrök fogtak el a vonaton Lökösházánl. A férfit körözték a brit hatóságok. A helyi sajtó szerint Trevor Brooks gázolt és szúrta le a rendőrt. Brooks az IÁ és az al Kaida terrorszervezeteket beszédeiben mindig éltette és istenítette. 

 

trevor brooksMegdöbbentő hírek láttak napvilágot az angol sajtóban. A terrorcselekmény elkövetőjeként azt a Trevor Brooks-ot nevezték meg, aki 2015. novemberében Magyarországon is járt. A férfi és társa egy Románia felé tartó vonaton utazott, amikor a békés-megyei rendőrök Lökösházánál elfogták. Nagy-Britannia közellenségét, a hírhedt iszlám hitszónokot, Trevor Brooks-ot K. Simon Jonathan társaságában csípték el, ők ketten már azzal törvényt sértettek, hogy elhagyták Angliát. Ehhez ugyanis hatósági engedélyre lett volna szükségük.

Brooks nyilvánosan vállalta kapcsolatát az Al-Kaida terrorszervezettel, beszédeiben sokszor istenítette az öngyilkos merénylőket, útlevelet pedig azért nem kapott, mert a hatóságok attól tartottak, Szíriába utazik és csatlakozik az Iszlám Államhoz. A férfit őrizetbe vették majd kiadatásáról a bíróság döntött.  Brooksért brit rendőrök jöttek anno.

(Fotó: daily mail )